הורה עם דיבור לא מובן

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/11/2021 | 00:43 | מאת: טל

יש לי קשיים בדיבור שכולל הגייה לא נכונה של חלק מההגאים. שיהיה לי ילדים האם הילים עלולים ללמוד ממני דיבור לא תקין (לא שואל בהיבט הגנטי אלא בהיבט הסביבתי - שילד לומד מההורים שלו). הייתי בטיפולים לעצמי לאורך השנים (חלק ממש לא אהבתי את הקלינאית) וכן חל שיפור ניכר אך לא 100% ובינתיים אני לא ממשיכה בטיפולים. אשמח להבין איך הדיבור הלא תקין שלי עלול להשפיע על צאצאי לעתיד. (שדלתות נסגרו בפניי במהלך החיים בגלל הדיבור שלי ולכן עוד יותר חשוב לי לא להעביר לילדים).

הערך הסביבתי בעל משקל, הסביבה היא גם הסביבה הכללית ולא רק ההורים. להזכירך, ילדים של עולים חדשים אינם "רוכשים או משחזרים" את המבטא של ההורים... הסיכוי שיהיו גם להם הפרעות היגוי שנלמדות ממך, לא סבירים.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה