שאלה על מכשיר שמיעה ומגבר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

02/11/2021 | 17:48 | מאת: יעל

היי, מה ההבדל בין מכשיר שמיעה לבין מגבר אישי? האם מי שיש לו מכשיר שמיעה צריך ג מגבר אישי? הבנתי שיש גם מגבר לטלויזיה וכו'... האם זה בנוסף למכשיר שמיעה? לצורך העניין: אימי כבר ניסתה להתאים לעצמה מכשיר שמיעה טרם הצלחנו זה כואב לה מאוד באוזן. כרגע יש ירידה והיא ממש יושבת על הטלויזיה וחשבתי לקנות לה מגבר? מה דעתך? אולי זה תחליף למכשיר שמיעה?

03/11/2021 | 12:23 | מאת: אריק שטיינר

שלום יעל - מגבר אישי מגביר קול אך איננו מסנן רעשים ואיננו מותאם לירידת השמיעה של המשתמש. זה פתרון פשוט, סטנדרטי וזול. היות וההשתתפות העצמית המקסימלית למכשיר שמיעה כיום *בכל הקופות* פחות מ-1600 ש"ח למכשיר...אלא אם יש לאמא מגבלה פיסית שלא מאפשרת לה להשתמש במכשירי שמיעה, עדיף מכשירי שמיעה. לרוב החברות היום אפשרות לחבר את המכשירים ישירות לטלוויזיה ולכן אין צורך במגבר נפרד, אבל לפעמים מבוגרים מעדיפים לא להיות עם המכשירים בבית, או להוריד אותם בסוף יום, ואז מגבר לטלוויזיה מהווה פתרון מצויין. המכשירים שלנו, ברשת שטיינר, מתחברים ישירות לכל טלוייזיה חכמה עם בלוטות' ולא דורשים ממשק נוסף. מאחל הצלחה! אריק

קבלת תשובה מפורטת מאיש שיווק מכשירי שמיעה, שיודעה מה הוא מדבר. כדאי התייעץ עם קלינאי תקשורת במכון שמיעה, יש מספר חברות שמספקות "ציוד תומך" לירידה במשיעה, מגבר שמיעה, מגבר לטלויזיה, פעמון לדלת ועוד. לגבי מכשיר שמיעה, אם כואב, אולי האוזנייה לא בנויה מספיק טוב? ניתן לשייף ולהתאים אותה, עד שיהיה לה נוח. רצוי להרכיב את המכשיר בתנאים נוחים בהתחלה, ולהסתגל על ידי שימוש למשך כמה שעות בכל יום. זה תהליך ובסוף, ההצלחה מאפשרת שילוב חזרה בחברה, בשיחות משפחתיות ובכל מצב. בהצלחה

05/11/2021 | 23:06 | מאת: יעל

תודה רבה לשניכם. ניסינו עם האוזניה הכי מזערית. נראה לי שמגבר לטלויזיה יהיה לה לעזר בבית כפי שאריק ציין, שתוכל להוריד את המכשיר אבל נשאלת השאלה אם האוזניה שלו תהיה נוחה יותר? כרגע שומעת מצויין בטלפון, כשניסתה עם מכשיר שמיעה זה הפריע.גם עם הטלפון בבית. האם כדאי לקנות לה טלפון נייד לפחות, שתומך במכשיר שמיעה? אני מדברת על טלפון טיפש. כי עם סמארטפונים מבוגרים לא מסתדרים ודווקא בהם יש את כל השכלולים שמשתלבים עם מכשירי השמיעה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה