שאלה על ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

06/10/2021 | 12:00 | מאת: יעל

שלום, יכולה להיות ירידה משמעותית בשמיעה תוך 8 חודשים מאז הבדיקה? לא מדובר בעבודה בסביבה רועשת אלא אצל אישה בת 80. ממה נגרמת ההידרדרות הקיצונית? תודה

שמונה חודשים... בגיל הזה. רצוי להתייחס למצבה הבריאותי הכללי, כולל שינויים בתרופות ובאורח חיים. ירידה בשמיעה יכולה להתרחש בכל שלב, וכן, יכולה להיות שהייתה ירידה שעדיין לא הגבילה אותה וכעת מורגש יותר. השאלה איך היא מתפקדת וכמובן, רצוי שתרכיב מכשיר שמיעה גם בירידה בינונית כי יותר קל להסתגל מאשר בירידה עמוקה. הגורמים יכולים להיות פיזיים, קוגניטיביים וגם קשורים להזדקנות, בכללותה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה