תגובה לנושא: 2 שאלות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/09/2021 | 11:24 | מאת: שאלה

שלום גב' פרידה, גיל: טווח גילאים 25-30 מבנה פנים: קטן ביחס לגילי. שיניים: שיניים בלסת תחתונה קטנות יותר מאשר בלסת עליונה ויש רווח קל בין זוג של 3 שיניים בין לסת עליונה לתחתונה כי כך נולדתי, אך אני מקפיד על היגיינה נכונה ושומר על שיניי. בשלות נוירומוסקולריות- אין הפרעות עצבים, אדם רגוע, אין בעיות נוירולוגיות, אין בעיות שרירים ופנים , אדם רגוע. אין בעיות נשימה דרך האף והלשון שלי לא קשורה. האם נתונים הנ"ל יסיעו לך לענות על שאלתי הבאה? 2 שאלותיי: 1. האם אוכל להניח את לשוני בחיך העליון מאחורי השיניים החותכות העליונות בעת מנוחה ושינה וזה לא יפגע בשיניי ובי? 2. אני כבר חודש בערך מניח את לשוני כך . עם הזמן אני מתחיל להתרגל אך עדיין זה לא פשוט. תוך כמה חודשים ניתן להתרגל למצב החדש והאם זה נכון שזה תורם לבעיות דיבור, תנוחת הראש והגוף ולאסתטיקת הפנים והלסת של האדם? תודה וחג שמח

אם כל הרצון הטוב, לא ניתן לענות לשאלתך כאן. תפנה לקלינאי תקשורת שיבצע הערכה אישית, ותיתן לך עצה שמתאימה לך, באופן פרטני. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה