שמיעה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/04/2003 | 17:17 | מאת: צצצצצ

1)באוזן ימי ן הירידה שלי היא כ70-75 ובאוזן שמאל 90 אני משתמש במכשיר הכי קטן שיש בתוך האוזן הימני האם יש מכשיר דומה שיתאים לאוזן שמאל במכשיר מחוץ לאווזן אינני מעוניין שמתאים גם לאוזן שמאל 2) האם קיים טיפול כלשהוא שימנע ירידה בשמיעה במהלך השנים -אני בן 53

צריך לברר מה סוג הירידה בשמיעה כדי לדעת אם ניתן למנוע את הירידה, לצורך זה כדאי לך להתיעץ עם רופא אאג' ועם קלינאי התקשןרת אשר מספק לך את המכשירים. בהחלט ישנם מכשירי שמיעה לכל אוזן, מכל סוג. אליך לפנות לקלינאי התקשורת אשר המליץ לך על המכשיר לאוזן ימין ולבקש מכשיר לאוזן השניה. ישנם מספר יבואנים של מכשירי שמיעה ןלצערי עדיין אין חוק המחייב שההמלצה תעשה בידי קלינאי תקשורת, איש המקצוע האמון של נושא זה, אליך לודא שאכן הינך מקבל את ההמלצה למכשיר בידי איש מקצוע מיומן ואמין. תוכל תמיד להתיעץ עם מחלקה לאודיולוגיה במרכז רפואי מוכר (כמו בתוך בית חולים) כדי לוודא שאכן הינך מקבל המלצה מקצועית נטולת אינטרס כלכלי. ישנם מספר יבואנים המעסיקים בעצמם קלינאי תקשורת והם בודאי עדיפים על אחרים. באשר לשמירה על השמיעה, ישנם כללים כמו זהירות בחשיפה לרעש ותעסוקה במקום שקט. בהצלחה וחג שמח!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה