בירור לגבי גמגום ותורשה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

01/07/2021 | 19:58 | מאת: יוסי

שלום רב אני בקשר עם בחורה שהרבה מאחיה סובלים מגמגום אך היא אינה סובלת מגמגום .קראתי מעט על הנושא ומצאתי שגברים סובלים הרבה יותר מגמגום מאשר נשים .האם יתכן שהדבר קשור להורשה X-linked גם אם לא מנדיאלנית קלסית אבל שישנו קשר לגן על פני כרומזום X כך שאמנם חברתי עצמה לא תסבול מגמגום אבל ילדיה ימצאו בסיכון גבוה לכך .האם הקלינאית יכולה להעריך מה תוספת הסיכון באחוזים לכך שילדיה יסבלו מגמגום .הדבר חשוב לי מאוד .האם הקלינאית יכולה להפנות אותי למאמרים בענין תודה רבה

התבלבלתי מהשאלה...... תפנה לקלינאי תקשורת שמתמחה בטיפול בגמגום, או לגנטיקאי לקבלת תשובה מדויקת.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה