לא הוגים "ר"

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

01/04/2003 | 12:21 | מאת: תיתי

בתי בת השנתיים ורבע לא הוגה "ר". עם לידתה היא עברה בדיקת שמיעה, (זו עם האזניה) ונמצאה בריאה לחלוטין. היא מדברת היטב, אבל אומרת "קאה" במקום "קרה", "אקת" במקום "אחד" וכו'. יש סיבה לדאגה?

אין סיבה לדאגה! בגיל זה מותר לה לדבר כך, כל הגה ישלו גיל רכישה מקסימלי, לגבי ר אין צורך להתערב עד לגיל 4.5/5, בהתאם לצורך. ישנם מטלות שפתיות יותר מתאימות לגיל זה, העקר לעודד אותה, להבין את דבריה ובמיוחד לא לחזור על הטעויות שהיא עושה (גם אם זה חמוד!)

03/04/2003 | 07:25 | מאת: תיתי

תודה, נרגעתי!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה