הגברת קול נכנס לשפופרת הטלפון

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

25/04/2021 | 11:16 | מאת: מיכל

שלום, אמי שהינה אישה קשישה, אובחנה עם שיתוק בחצי ממיתרי הקול - LT vocal cord paresis, ולכן מדברת בלחישה ומתקשה מאד להשמיע קול. כתוצאה מכך, קשה לה לדבר, וכשמנסה לדבר בטלפון קשה לשמוע אותה. האם יש מכשיר כלשהו שניתן להרכיב על שפופרת הטלפון שלה, כדי שיגביר את הקול הנכנס לטלפון (טלפון קווי)? תודה

paresis זו חולשה, לא שיתוק. יש רק שני מתרי קול, אחד מכל צד... הם נקראים מיתרים אבל למעשה הינם בליטות בתוך קנה הנשימה. על איזה רקע מבחינה רפואית? האם הייתה בטיפול של קלינאי תקשורת? לגבי השאלה הטכנית לשפופרת, אפשר לפנות לבזק או לחברה לציוד הגברה וגם לאנשים עם ליקוי בשמיעה, כמו מהלב. האם עברה גם בדיקת שמיעה? אולי יכולה לקבל עזרה מקלינאי תקשורת... ממליצה לבדוק

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה