חיקוי בדיבור של ילד בעיכוב שפתי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

18/04/2021 | 11:13 | מאת: מאי

שלום רב, בני בן 3.5 לפני כשנה היינו בטיפול אצל קלינאית תקשורת במסגרת קופת החולים בגלל עיכוב בדיבור שלו, לאחר כ8 חודשי טיפול המצב השתפר מאוד והקלינאית קבעה שהדיבור שלו תואם לגילו והטיפול הופסק. כיום בגן , הבן שלי חבר טוב של ילד אחר עם עיכוב בדיבור. ילד זה גם כן בטיפול אצל קלינאית תקשורת ואף הומלץ לו לעבור לגן שפתי (ההורים מתנגדים). הילד הזה מקסים ואני שמחה מאוד על החברות שלו עם בני. עם זאת, לאחרונה , הבן שלי כנראה מחקה אותו בדיבור והתחיל להשמיט חצאי מילים כשהוא מדבר. לדוגמא במקום לבוא אליי ולהגיד "אמא אני רעב ומבקש לאכול" הוא יגיד " אמ אנ רע ומב לאכ" פשוט אומר חצי מהמילה. אני מתעלמת מהבקשות שלו ועונה לו שאני לא מבינה מה הוא אומר ואז הוא מתקן את המשפט ומדבר רגיל. כשאני שואלת אותו למה הוא מדבר ככה ומסבירה לו שלא מבינים מה הוא אומר הוא עונה " כי ככה מדברים בגן". אם מדובר במשחק ובחיקוי שאינו מזיק, אין לי בעיה עם זה. השאלה אם דבר כזה יכול לפגוע בבני ולהפוך לדיבור הרגיל שלו? הוא מדבר יותר ויותר ככה. אציין שגם כשבני היה בטיפול אצל קלינאית זה לא היה מסיבה כזו. היה לו תמיד אוצר מילים מצוין וידע להגיד את כל המילים מצוין אך לא חיבר מילים למשפט (כאמור בעיה זו טופלה וכיום לא זקוק לטיפול) תודה רבה

לא יכולה להגיד לך אם זו תופעה חולפת, חשוב שאתם תדברו נכון ואם הוא מדבר לא נכון, תחזרו על המשפט נכון, כדי שישמע אותו, אפשר גם לשלב עוד ילדים במשחק עם הילד שבטיפול, וגם אפשר, אם הילד נבון ומבין, לנהל איתו שיחה לגבי מילים, וכמה חשוב לאמור את המילה בשלמות, כדי שיהיה ברור מה רוצים להגיד, אפילו לציין כמה פוגע בהבנה להגיד משהו, כשנאמר בחצי מילה בלבד... דוגמרות כמו גלי...שה ולא גלידה או שו..שואל ולא שוקולד.... קצת הומור תמיד מוסיף!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה