חזרה על הברה בסוף מילה - בן 9

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

22/01/2021 | 23:25 | מאת: כרמית

הבן שלי בן 9. כשהוא מדבר בשטף ויש לו הרבה מה להגיד, לפעמים הוא חוזר על ההברה האחרונה של מילה כמה פעמים לפני שהוא ממשיך למשפט הבא. זה נשמע שזה עוזר לו אולי להתרכז או לחשוב/להיזכר מה הוא רוצה להגיד. זה לא חמור. זה לא כל הזמן. אבל תהיתי אם זה נורמלי או נחשב גמגום ? ואם צריך לעשות משהו בנושא? אתן דוגמא תאורטית: במקום שיאמר: "הלכתי לשתות. ואז ירדתי לשחק". זה ישמע: "הלכתי לשתות אות אות. ואז ירדתי לשחק". אציין שזה לא משהו חדש. זה היה תמיד והיה חמור יותר כשהיה קטן. זה השתפר הרבה אבל נשארו שרידים. לא נעלם לגמרי.

לעניות דעתי, רצוי לבדוק את התפקוד בתחום השפה באופן כללי ולהסין מה התפקוד של החזרות. האם זההמקדם אותו בשיחה או שזה משהו שאינו שם לב, האם זה מפריעה לו התקשורת עם הביבה או בבה״ס? האם המורה דברה איתך על הנושא? והכי, הכינחשוב... האם הוא מודע והאם זה מציק לו? את שיחה עםמקלינאי תקשורת מנוסה בהפרעות שטף הדיבור, גם גמגום אבל לא רק! בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה