מכשיר שמיעה פעם ראשונה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

24/12/2020 | 23:30 | מאת: יעל

היי, איך אפשר לדעת איזה יצרן לקנות. הבנתי ששני דגמים ברמה גבוהה יכולים להיות שונים ברמת האיכות שלהםאם נקנו מחברות שונות. לא באמת ניתן מידע מקיף על מכשיר שמיעה על טכנולוגיה ואפשרויות. אתה בא למכון שקרוב ליד ביתך ומסתבר שעובד רק עם ספק אחד. ככה זה רוב המקרים. הקלינאי מוציא מכשיר וזהו.. לא מסביר על אופציות ודגמים. האם כדאי לפנות לקלינאי בלתי תלוי בקופה ורק אז ללכת למכון לרכוש? ובכלל האם כדאי לקנות מסניף של הספק או ממכון? למה לשים לב שקונים מכשיר. איזה פונקציות חשובות. האם את יכולה להמליץ על יצרן? תודה

רוב החברות שמייצרות מכשירי שמיעה עובדות בטכנולוגיה דומה, ההבדלים העקרון ב"תןספות", שליטה באפליקציה בטלפון, מספר תוכניות, בטריות נטענות, גודל המכשיר וכו'. היום רוב המכשירים קטנים, מאחורי האוזן ומותאמים אישית על פי מאפייני הירידה בשמיעה, אפילו ניתן לבחור צבע מסויים למכשיר. חשוב ללכת למקום שיש בו מספר מכשירים וניתן לקבל כל מכשיר לנסיון של חודש ימים ךפחות. בחודש הזה יש להגיע למכון להתאמות קטנות ולדבל הדרכה, במיוחד לגבי מי שרוכש מכשירים בפעם הראשונה. איכות השרות, נוחות הגעה למקום והיחס שמקבלים יכול להיות מדד להחלטה לגבי מכון זה או אחר. רצוי לרכוש מכשיר מחברה מוכרת ומנוסה, וניתן לבדוק באינטרנט באתרים של אנשים שמרכיבים מכשירי שמיעה וללמוד להנסיון שלהם. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה