ילדה בת 9 החלה לגמגם

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/12/2020 | 17:45 | מאת: סיון

שלום, בתי עוד חודשיים בת 9 ילדה חברותית, חייכנית ואנרגטית בחודשים האחרונים היה לה קצת חוסר שטף בדיבור, הייתה נתקעת קלות וחוזרת על אותה הברה כמה פעמים. לא משהו רציני אבל שמתי לב לזה. בשבוע האחרון ובפרט ביומיים האחרונים פתאום היא ממש נתקעת, היא שמה לב שלא מצליחה להגות את המילה ויוצא לה חזרה על אותה ההברה הראשונה כמה פעמים, וזה מאוד מאוד ניכר וברור שהיא נתקעת היא מנסה בכח להוציא את ההברה, או שמנסה לשנות למילה אחרת (לא היה ארוע משמעותי בחיינו) השבוע היא אמרה לנו שהיא שמה לב שהיא מגמגמת. אני רואה את הקושי בפנים שלה ואת ההבנה שלה שהיא נתקעת בדיבור. כמובן אני מחכה בסבלנות ולא מעירה או מדברת איתה על כך. אבל זה מאוד מפריע לי וגם לה היא כבר בגיל בוגר כמובן שאפנה ליעוץ אצל קלינאי תקשורת, בינתיים אשמח לשמוע מניסיונך מה ניתן לעשות שמצב זה לא יתקבע? אלו תרגילים? והאם להעלות את הנושא בפניה ולשוחח איתה על זה גם אם היא לא מעלה מצידה? חשוב לי לקבל כלים ראשוניים להתמודדות מכיוון שרק עכשיו זה ממש החמיר ולא רוצה שיתקבע תודה רבה

בשלב ראשון ומכוון שהיא העלתה את הנושא, רצוי לדבר איתה על כך. בשיחה כדאי לציין שהחזרות מאפשרות לה זמן התארגנות במה שרוצה להגיד ולהציע לה לא להתרגש יתר על המידה, כי בחיפוש בכוח וברצון להימנע להחזרה היא למעשה נלחצת ומחמירה את קושי. רצוי לשוחח על כך שהדיבור השוטף והחזרות הן טבעיות ואם תשים לב, רבים האנשים שעושים זאת, רק ללא התרגשות או דאגה, המחמירים את הקושי והופכים למעגל סגול שמזין את הדאגה והלחץ לדבר שוטף, בהדדיות! מאחלת לה בהצלחה בהרגעה הלחץ וברגיעה הפניה לקלינאי תקשורת שמתמחה בטיפול בילדים עם גמגום או חוסר שטף, חובה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה