התפתחות דיבור ילדב בת שנה ושבע

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/12/2020 | 13:08 | מאת: יעל

ביתי בת שנה ושבע. אומרת רק מס מילים בודדות: הבהב ( כלב) ,נונונו, די , בייביי, מא (מוצץ), תמה ( אחותה) אהה( חתול) מים, בואי, מה ( כבשה) מאןד תקשורתית. מבינה כמעט הכל משחקת ומשתפת פעולה. גם בגן הגננת אומרת לי. אוהבת מאוד שמקראים לה סיפורים ומשתפת פעולה עם תנועות ידיים. מדברת גיבריש הרבה. ומצביעה שרוצה משהו. משתמשת במוצץ ומריירת הרבה. גם שעברה למוצקים בגיל 7 חודשים הלעיסה הייתה לה קשה. היום בסדר. מוטורית מפותחת מאוד- התחילה ללכת בגיל 9 חודשים. הרופא בנתיים אמר לעכוב. מה דעתך ?

הרופא צודק, תפסיקי להשוות בהתפתחות והשגי ביתך ליומת ילדים אחרים או מה שאת קוראת בכל מיני מקורות! את מתארת ילדה עם התפתחות תקינה. כדי להפחית את השימוש במוצץ, להגביל רק לבית ובודאי להוציא מהפה כשרוצה לדבר......!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה