קול עולה ויורד................

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/12/2020 | 16:53 | מאת: אחת

היי, האם קינאי תקשורת מטפל במי שהיה לו קול נמוך ודיבור שקט.. שתמיד "לא שמעו" ועכשיו הקול הפך להיות תנודתי נמוך עד צורם וקולני. כל הזמן מעירים לי בעיקר בבית שלא מתבישים להעיר. זה נשמע שאני כועסת או עצבנית. אתמול גם בעירה לי משהי בשיחת וטלפו ושאלה למה אני כועסת עליה? אני לא כועסת על אף אחד ואני לא מבינה איך לשלוט בזה . לא נעים לי כך. זה פוגע ביחסים עם אנשים. מה עושים? למה נהייתי ככה?- לא שמה לב שהוא עולה ווצווחני ויורד..גם שהעוצמה שלו משתנה תודה

לא מסרת מספיק פרטנים כדי להבין כיצד ניתן לעזור.....אני מציעה לך לפנות לקלינאי תקשורת ואם צריך, להתחיל מבדיקה אצל רופא אאג' לבדיקת מנגנון הפקת הקול לפני שמתייחסים לטיפול קול ספציפי. בהצלחה!

16/12/2020 | 22:59 | מאת: אחת

תודה. האם צריך הפניה לקלינאי תקשורת? מי נותן? עכשיו שמעתי שיחה מוקלטת שלי.. בושות.. גם עולה פתאום כשאני פותחת במשפט.. ויש גם בעיה ,לדעתי ,של מקצב.. מדברת מהר.. כאילו לא נושמת אני מתביישת רק אשמח לדעת אם זה משהו בטיפול עצמי או דרך הקופה. האם קלינאי יכול מעבר ללמד איך לשלוט בקול, גם לגרום שהדיבור יהיה יותר לאט רגוע? תודה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה