עיבוי של מיתרי קול, בן 23

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

14/10/2020 | 18:28 | מאת: אריאל

שלום, אובחנתי על ידי רופא מומחה למיתרי קול עם מיתרי קול דקים מאוד והופנתי לטיפול אצל קלינאית תקשורת. לאחר הטיפול הרגשתי שיפור מסוים אך עדיין קשה לי מאוד לדבר יותר מ-10 דקות רצוף. רציתי לשאול האם טיפול נוסף אצל קלינאית תקשורת עשוי לעזור? כמו כן הייתי שמח אם תוכלי להסביר לגבי מיתרי הקול, האם תרגילים שמותחים את המיתרים תורמים לעיבוי שלהם לאחר תקופה ממושכת של תרגול?

לרוב אין בעיה ביתר אחד, כשמדובר על תפקוד לא תקין. רצוי לפנות לטיפול אצל קלינאי המתמחה בטיפול קול, כדי לברר את העניין. טיפול נוסף, אולי אצל קלינאי אחר? האם אתה יישמת את ההמלצות ומה שלמדת בטיפול הקודם? האם עבדו איתך על נפח נשימה ועל ויסות הנשימה, הפקה קולית וכו'?

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה