דיבור בגיל שנה ושבעה חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

13/10/2020 | 15:18 | מאת: שחר

ביתי בת שנה ו7 חודשים. אומרת בערך 70 מילים פחות או יותר. מכירה שמות של חיות, פירות וירקות, איברי גוף, צעצועים... חלק גדול מהמילים אומרת בצורה שרק אני ואבא שלה מבינים אותה ( לרוב אני שנמצאת איתה כל היום). היא עדיין לא מחברת שום צירוף של שני מילים. מעבר לכך היא לא קוראת בשמי ובשם אבא שלה או בשם אח שלה- כלומר לא אומרת "אמא אמא"( היא כן מצביעה עליי ואומרת אמא, או שהיא בוכה ו היא על אבא שלה אז היא אומרת אמא אמא בבכי). היא גם לא "שרה שירים פשוטים" ( נד נד וכו...). האם עליי לדאוג? תודה מראש

אין לך מה לדאוג, התאור שלך מתאחם לילדה בגילה. תשתדלו להבין מה שהיא אומרת, להשמיע לה את המילה הנכונה וללת להתפתחות ולזמן לעשות את שלהם.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה