קול גבוה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

13/09/2020 | 19:40 | מאת: א

שלום, אני בן 21, חייל. מאז ההתבגרות נשארתי עם קול גבוה. כשבדקתי על הנושא לפני ארבע שנים או אפילו יותר, פניתי לקלינאית תקשורת בבית חולים. עברתי מספר טיפולים שכללו תרגולים בבית, בעיקר שימוש בקולות טבעיים וגם בהחזקת הגרון. למרות זאת, הטיפול לא עזר ונותרתי עם קול גבוה. טכנית, הצלחתי להגיע לקול הטבעי, אבל לא הצלחתי להשתמש בו ביומיום. אני תכף משתחרר ואני חושב שזו הזדמנות נוספת. אני לא חושב שמה שעשיתי אז היה לא נכון, אלא הייתה רק בעיה ביישום הקבוע. האם יש לך רעיון מה עוד אני יכול לעשות? האם פשוט לחזור לדיבור בקול הטבעי? אבל כיצד ארגיל את הגוף לשימוש בו?

14/09/2020 | 08:31 | מאת: א

אוסיף שהיום כשניסיתי שוב להשתמש בקול הטבעי נזכרתי שאחד הדברים שהפריעו לי הם שכשדיברתי מהקול הזה, שהוא נמוך יותר ומעומק הגרון, הרגשתי שאני מאמץ את הקול ואולי זו הסיבה שהספקתי. השאלה אם זו אמורה להיות התחושה, או שיש בעיה.

חשוב שתקבל טיפול קול של קלינאי תקשורת בעל נסיון בתחום הקול. אולי אפילו בצבא לפני שתשתחרר? או בקופת חולים לאחר השיחרור. כדאי להתחיל עם בדיקת רופא אאג' כדי לוזא שין בעיה מבנית שגורמת לך לקושי באחיזת הגרון להפקת הקול בטון המאים לך. בהצלחה!

26/09/2020 | 22:28 | מאת: א

האם תוכלי לתת לי שם של קלינאי בתל אביב? מה לדעתך יהיה התהליך? איך זה הולך בקופת חולים? האם יש החזרים על טיפולים?

12/11/2020 | 18:28 | מאת: אנונימי

אני הצלחתי לעשות טיפול דרך הקופה בגיל 24. נותנים כל פעם 9 וניתן לבקש עוד מכסות כל פעם התחייבות חדשה. (ייתכן ותלוי קופה). קיבלתי מרופא א.א.ג הפניה לטיפול ואז שלחתי לקופה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה