אותיות זסשצ עם הוצאת לשון

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

31/08/2020 | 15:46 | מאת: נטע

שלום. הבן שלי בן שבע הוגה את האותיות זסשצ עם לשון בחוץ. האם זה עוד גיל שזה נפוץ ויש סיכוי שיעבור לבד או שדורש טיפול? והאם יש תרגילים ביתיים המומלצים כדי לתרגל דיבור נכון? תודה

בגיל זה ובמידה שהשיניים הקדמיות כבר צמחו, כדאי להגיע לקלינאי תקשורת ולקבל טיפול מותאם אישית, כך שיצליח לסגל לעצמו את ההיגוי הנכון והבוגר של הצלילים שאינו הוגה נכון. בגיל זה גם עדיין מגיע לו השתתפות של קופ"ח בעלות הטיפול. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה