muscle tension dysphonia

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

26/06/2020 | 19:32 | מאת: נטע

מומחית אא״ג איבחנה אצלי muscle tension dysphonia. אני עובדת עם הקול הרבה שעות. מהו אורך הטיפול הקולי בערך (מספר פגישות, מספר שבועות, חודשים)? ומה הוא כולל? תודה מראש

טיפול קול מכוון לשפר את הפקת הקול והדיבור, בהתאם לקושי המזוהה אצל המטופל. כדי להצליח בטיפול נדרשים שני מרכיבים: מוטיבציה ומודעות לצורך לשנות הרגל ואימוץ של הרגלי דיבור חדשים. הטיפול , בהתאם לנכונות המטופל ונסיון המטפל יכול לקחת מספר חודשים עם הטבה מסויימת לאחר כחודשיים, כמובן, זו הערכה כללית. הטיפול לרוב פעם השבוע עם המטפל והמשך עבודה יומית, תירגול ויישום, בהתאם לתוכנית הטיפולית. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה