תינוקת שקטה, קולות לא עקביים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

29/04/2020 | 10:22 | מאת: איולה

ביתי בת 4.5 חודשים, בסביבות גיל חודש וחצי החלה לעשות קולות כשל יונה, מכווצת את השפתיים, מנפחת נחיריים ומוציאה נהימות שכאלה. היתה מגיבה בקול זה לדיבור, לשירים, לבובות. לאחר פחות מחודש פסקה לחלוטין . לא הוציאה שום צליל מלבד בכי / קיטורים. גם לא קיים צחוק בקול. קשר העין התפתח לאט, גם במעקב בטיפת חלב צוין שקשה להסב את תשומת ליבה ואינה עקבה אחר צעצוע. מאז קשר העין השתפר מאוד, עוקבת בקלות, אם כי עדיין לא תמיד קל למשוך את תשומת הלב שלה. יכולה לשבת מולי על הברכיים ואני אנסה לבדר בכל דרך שהיא ובכל זאת תעדיף להסכל הצידה או על כפות הרגליים שלה. כמו כן אינה קוראת כאשר מתעוררת לבד במיטה, יכולה לשכב חצי שעה עם עצמה למצוץ אצבע ולהסתכל מסביב. אינה יוצרת קשר עין עם מי שמאכיל אותה אף פעם, שזה מטריד כסימפטום כשלעצמו. לצד הנל, היא גם מחייכת הרבה, כשרוצה- יוצרת קשר עין ארוך ללא הפסקה, מתקשרת בשקט, בתנועות נלהבות, ניפוח נחיריים, חיוך גדול ושקט. בתוך תקופת השקט היה יום אחד של קולות חדשים, עם פה פתוח, גבוהים יותר, עשתה אותם יום שלם והפסיקה לחלוטין גם אותם. בשבוע האחרון חזרה לקולות היונה הראשונים שעשתה, עושה אותם לא מעט במהלך היום. אני מדברת איתה, שרה לה, עושה קולות, חיוכים וכו. מנסה לגרות אותה כל הזמן. אני לא רואה שהיא מנסה לחקות בכלל. לפעמים היא מתרכזת מאוד והפה שלה נפתח ונראה כאילו יש תנועה קלה בלשון מתוך רצון לעשות כמוני.. אבל זה לא מתפתח ולא תמיד קורה. בדיקת שמיעה תקינה, בדיקת נוירולוג פיזיולוגית תקינה, בבדיקת ראייה נמצא צילינדר 2 בשתי העיניים עם הוראה להמשך מעקב. האם נתקלת בתופעה כזו?? מה יכולות להיות הסיבות ?? כיצד להתמודד עם המצב ??

האם היא עברה בדיקת שמיעה, בבית חולים ליולדות, לפני השחרור? אם את דואגת כל כך, רצוי שתבדק אצל רופא התפתחותי ובמקביל תבק את שמיעתה, יש ילדים שמתפתחים בהתקדמות ונסיגה קלה, ויש כאלה שמתפתחים ברצף...... רצוי שתהיה במעקב התפתחותי...

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה