התפתחות הדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

03/03/2003 | 21:31 | מאת: נורית

שלום, בתי בת שנה ועשרה חודשים: שמיעתה תקינה, תקשורתית, מבינה היטב את הנאמר לה ומבצעת הוראות שונות הנאמרות מאנשים שונים (בני משפחה וזרים). המילים "התקינות" היחידות שאמרה עד כה הן "אבא","במבה" ו"אמא" (עם קמץ באלף..). כשהיא מעוניינת במשהו, היא מצביעה ומבטאת הברות או קולות.מדי פעם היא משמיעה קולות הדומים למלה ברורה- "בוס" במקום "אוטובוס" לדוגמא. נראה לי שלגילה התפתחות הדיבור היא איטית למדי. האם לדעתך כדאי בשלב זה לפנות לגורם מקצועי ולמי? תודה, נורית.

את מתארת ילדה ללא קשיים נוספים ועם הבנה תקינה (כניאה, לפי תאורך) יש לה מספר מילים ומשתמשת בהם לצורך יצירת קשר עם הסביבה, דבר תקין לחלוטין. בגיל צעיר זה ישנם הבדלים רבים בין הילדים ואני מציעה לך להמתין מעט. בגיל שנתיים ושלושה חודשים עורכים בדיקת תקשורת בטיפות חלב, אשר מאתרת ילדים עם איחור או צורך בהפניה לקלינאי תקשורת, כך שיש מקום להמתין ןלתת לה להגיע להשגים כמי חלק גדול מבני גילה. חשוב לעקוב אחר שינויים, האם דיבורה היום יותר טוב מאשר לפני חודש, חודשים? לדבר אליה במשפטים קצרים וברורים ולתאר כל פעילות משותפת שאתם עושים, ספרי לה מה את עושה, תוך כדי עשיה וגם מה היא עושה. דברי אליה הרבה ותחשבי שרכישת שפה זה בשבילך כמו תוכנית חסכון, תכניסי באופפן עקבי ומבוקר וכשהילדה תהיה מוכנה, השפה תצוץ על פי קצבה האישי, כמו תוכנית היוצאת לפדיון! תוכלי לקבל מידע נוסף באתר קלינאי התקשורת www.ishla.org.il וכן, במידה והינך מודאגת או מרגישה צורך תוכלי תמיד לפנות לקבלת הדרכה להתפתחות השפה אצל קלינאי תקשורת, אבל כמו שכתבתי קודם, הרושם שלי שיש עדיין זמן והיא בתחום הנורמה לרכישת שפה. בברכה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה