הוראה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

01/03/2003 | 17:27 | מאת: חסויה

שלום רב בעייתי הינה: אני בת 26 עם רגישות בגרוןכלומר: דלקות גרון פעמים שלוש בשנה (לעיתים ויראליות) כאשר אני מתרגזת או צועקת (לא לעיתים קרובות) יש לי מעין גוש בגרון (רק עם בליעה יש כאבים). כעת התחלתי ללמד בבית ספר (אני משתדלת לדבר יחסית בשקט), אבל מאז שהתחלתי ללמד יש לי כאבי גרון (לא שורף כמו בדלקת, אבל שוב מעין גוש בגרון שמורגש ככאב בזמן בליעה. לעיתים, אפילו קשה לי להשלים משפט, אני נאלצת לעצור את המשפט לבלוע רוק ולהמשיך. האם הבעייה היא בתחום טיפולך? שאלה שנייה: שמעתי על מורים שיש להם בעיות במיתרי הקול :צרידות יבלות וכו' . האם ניתן לדעת מראש על רגישויות כאלה ומה צרי לעשות כדי למנוע דברים כאלו מאחר והוראה זהו מקצועי ואני מדברת בדרך כלל כ -6 שעות ביום (רק בבה"ס) האם ניתן ללמוד איך לדבר בכדי לא להגיע למצבים שישביתו את הקול היכן ניתן ללמוד זאת תודה על העזרה

בהחלט בעיתך ניתנת להקלה רבה על ידי השתתפות בטיפול קול, אשר ילמד אותך את השימוש הנכון והיעיל באברי הדיבור בכללותם, ובמיוחד במיתרי הקול, כדי למנוע קשיים במילוי תפקידך כמורה. בשלב רשאון עליך לפנות לרופא אף, אוזן וגרון לשם בדיקת מיתרי הקול. הוא יבדוק את מצבם הבריאותי וגם את התפקוד שלהם בהפקת קול. בקשי ממנו להפנותך לקבלת טיפול קול, על גבי ההפניה יהיה אליו לציין את מימצאי הבדיקה ואת מצב המיתרים. בהמשך פני לקלינאי תקשורת אשר מתמחה בטיפול קול, זאת תעשי בשיחה הראשונה בטלפון, בעקבות ההפניה של הרופא או בחיפוש באתר קלינאי התקשורת www.ishla.org.il היום במרבית המכללות למורים מלמדים את השימוש בקול כחלק מכלי ההוראה של המורה והטיפול בקול של מורים מוכר על ידי ביטוח הבריאות הממלאכי, כלומר, הוא נמצא בסל השירותים וממומן על ידי קופת חולים. במידה ותתקשי במציאת קלינאי האיזור מגוריך או תזדקקי להפניה יותר אישית תוכלי לפנות אלי שוב ואשמח לסיעה לך. זיכרי שהטיפול מיגדר בסל ומגיע לך השתתפות העלותו דרך הקופה, גם במיקרה ותפני לטיפול פרטי, על הקופה להשתתף, לו באופן חלקי ויחסי לעלותו המסגרת הקופה. בינתיים תשתדלי לדבר בצורה מבוקרת, בלי לצעוק ובלי מאמץ רב!

29/03/2003 | 09:54 | מאת: חסוייה

פרידה שלום תודה על תשובתך חסוייה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה