הפסקה בין השמיעה והעיבוד.

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/01/2020 | 21:50 | מאת: חנה

לוקח לי שנייה לעבד את מה ששמעתי. זה לא בעיה בהבנה, ולא בעיה בשמיעה. יש לי שמיעה מעל הממוצע. יכול להיות שזה קשור, אני סובלת מאוד הרבה מרעשים חיצונים, כמו גרירת כיסאות טונים מעל דו גבוה גורמים לי לכאב אוזנים וראש. וכן רעש שחוזר על עצמו גורם לי להתחרפן. במקביל יש לי בעיה בשליפת מילים בעיקר בזמני ויכוח. אשמח אם תוכלו לומר לי מה אפשר לעשות בנדון.

אין לי פרטי גיל או תפקוד, אז באופן כללי מגובר על שני תחומים שלא בהכרח קשורים. בשמיעה יש סף כאב, שזו עוצמה שגורמת לאי נוחות ועד כאב באוזניים, יתכן ויש לך סף כאב נמוך... הרגישות לטונים מסויימים כמו גרירת כסא או גיר על הלוח שייכיחפ לאותה קוגוריה. לגבי שליפה, בהתאם לתפקודך הקוגניטיבי, השכלה ומזג, כולל אוצר מילים ועוד... יכול להיבדק אצל קלינאי תקשורת או פסיכולוג קוגניטיבי

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה