דיבור בגיל הרך

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/02/2003 | 01:50 | מאת: א.א.

נכדי בן שנה וחמישה חודשים. התינוק עדיין אינו מתבטא , וכל אוצר המילים שלו מסתכמות ב "אה"....הברה אחת ויחידה. בנוסף, הוא גם אומר "בה" "גה" "דה", אבל לא מילים. מה דעתכם ? האם זה טבעי לגיל זה ? תודה מראש

18/02/2003 | 06:41 | מאת: פרידה קורנברוט

אי אפשר להשיב על שאלתך מתוך הפרטים שמסרת. תוכלי לקבל מידע על התפתחות שפה תקינה באתר הבית של קליניא התקשורת www.ishla.org.il חשוב מאד לבדוק אם שמיעתו תקינה, אם הוא "תקשורתי" ומתיחס בעניין לנעשה סביבו וכן האם בסביבתו משתמשים בשפה ודיבור בצורה תקינה ומירבית. בעקרון יש לו עדיין זמן ולא ניראה שעדיין נופל מה"נורמה". במידה ולבנך או ביתך (הורי הילד) יש שאלות ספציפיות יוכלו לפנות לקבלת הדרכה לקלינאי תקשורת דרך שירותי בריאות (קופ"ח שלהם) בברכה.....

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה