שיבושי היגוי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

28/12/2000 | 20:26 | מאת: אילנית

הייתי החודש באבחון של קלינאית תקשורת עם הבן שלי, בגן חובה, שיש לו בעיה בהיגוי (לא יודע לומר "צ", ומבטא בצורה לא נכונה גם ס'ז'. היא אמרה שלא מטפלים בזה לפני גיל שש ואני לא הבנתי מה קורה בגיל 6 שלפניו לא כדאי לטפל. הילד בן חמש וחצי, חכם ונבון, וההיגוי שלו מאוד מפריע לי כאמא. למה לא ניתן לטפל בזה כבר עכשיו?

אילנית, שיקול הדעת לגבי תחילת טיפול לוקח בחשבון גורמים שונים כגון: גיל הילד, מובנות הדיבור שלו, מידת האבחנה השמיעתית ויכולת החיקוי, מידת ההפרעה בקשר עם הסביבה כתוצאה של ההפרעת היגוי. אותיות צ,ז,סש הינם קבוצה של הגאים המתבטאים בצורה דומה, בכולם יש צורך בדחיסת האויר בין השיניים, ללא הפרעה מצד הלשון. תנועת הלשון יכולה להיות קשורה למציצה, להחלפת השיניים ולהרגלי הבליעה וההחלטה לגבי תחילת הטיפול בהגאים האלה הינה אישית לכל ילד. במידה ובנך יתחיל את לימודיו בביה"ס בשנה הבאה(2001) רצוי שדיבורו יהיה תקני ולא יהווה מיכשול ברכישת הקריאה. פני שנית בעוד חודשים-שלושה ובקשי להתחיל תא הטיפול כדי שהגיעו לביה"ס בנך יהיה מצוייד להצלחה ברכישת הקריאה בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה