היגוי לא תקין

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/02/2003 | 16:41 | מאת: מבל

ברצוני לברר האם סביר שילדה בת 5 וחצי מחליפה "ס" ב - "ש" (לדוגמה אומרת שיפור במקום סיפור) כתוצאה מכך שעקרו לה את השיניים הקדמיות בגיל צעיר. לטענת האם הדיבור של הילדה משובש כיוון שעקרו לה את השיניים הקדמיות בערך בגיל 3 (עקב בעיות עששדת) כמו כן טוענת האם שהייתה אצל קלינאית תקשורת והיא אמרה לה שכרגע אין מה לעשות. האם זה סביר? או שקלינאית תקשורת יכולה ללמד אותה להגות נכון למרות שעדין אין לה את השיניים הקדמיות?

נכון שכדי להגאות נכון את קבוצת ההגאים הנקראים "שורקות" צריך את הגבול הטבעי של הפה, השיניים! יחד עם זאת רבים מדי הילדים שמשבשים את השורקות ויש להם קשת שיניים שלמה, על כן, בלי לבדוק את הילדה אי אפשר לקבוע מה הסיבה, האם העדר השיניים או שלב התפתחותי. בכל מיקרה, כדי ללמד את הילדה היום, בגיל 5 וחצי, רצוי להמתין עד לצמיחת השיניים הקבועות, אשר ודאי יקרה בעתיד הלא רחוק! יש גם סירוי שבמהלך צמיחת השיניים הילדה תמקד את הלשון בצורה נכונה, באופו טבעי ולא צורך בטיפול. עיתוי להתחלת טיפול צריך להקבע יחד עם קליניא התקשורת. לדעתי עצוב מאד לעקור לילד בדיל 3 את השיניים ולא לעשות לו פלטה למילוי המקום של השיניים החסרות, הדבר גורם לפגיעה במבנה הפה, לפגיע אסטטית רצינית ולעתים גם לסינויים בנגיסה, לעיסה ובדיבור.............. המלצתי לרופאי השיניים לילדים: לקשול התאמת פלטה לילדי אשר עןקרים לו את השיניים בגיל צעיר!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה