איבחון קשיים בתקשורת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

03/02/2003 | 15:10 | מאת: יעל

בני בן 2.5 הוא ילד חייכן חם וחכם. לילד קשיים בתקשורת מילולוית. העדפה שלו לבכות וליצעוק כאשר הוא נתקל בבעיה במקום לנסות להסביר עצמו (בכלים שיש בידו) כאשר הוא נתקל באנשים חשדים הוא מעדיף לצעוק כאשר פונים אליו. וילידים קטנים הוא פשוט הודף אותם גופנית. אני חשה שיש בעיה כאשר כולם פותרים את שזה יתסדר כרשר יהיו לו כלים של שפה. אך אני חושבת שזה יתפתח לבעיות בכיוון אחר. כיצד אני מוצאת קלינאית תקשורת לגיל הזה באיזור באר שבע

למציאת קלינאי באיזור מגורך עייני באתר קלינאי התקשורת www.ishla.org.il באשר לבנך, חשוב להדגים לו על ידי שיחה את האפשרויות העומדות לרשותו להבעת תסכולים ולפתרון בעיות, בניסף רצוי לבדוק האם מצבו הולך ונעשה "יותר קל" או האם המצב ללא שינוי והתפתחות. אם תחושתך שמדובר על בעיה התפתחותית אולי כדאי לפנות למכון להתפתחות הילד, המקביל לפניה לקלינאי (כדאי לא להמתין הרבה זמן עד האבחון). בכל מיקרה, ככל שתרבי לפנות לבנך בשפה נכונה ו"קלה וקליטה" תהווי דוגנא לחיקוי טבעי. בררי גם מה מתרחש בסביבתו, האם הוא מתקשה בקשרים חברתיים בין ילדי הגן או ילדים אחרים וכיצד מגיב בנוכחותם. תמיכה, הבנה והדגמה של דיבור נכון ושיח מתאים יהוו דרך נכונה לסיע לו בהתפתחותו! בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה