לשון תפוסה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

26/01/2003 | 00:14 | מאת: רוית

לבני בן השלוש וחצי יש לשון תפוסה . לאחר התייעצות עם רופא אף אוזן וגרון החלטתי לא לחתוך את החלק התפוס. בני מדבר, אך לא כפי שילד בגילו אמור לדבר. שאלתי היא האם כדאי בכל זאת לחתוך? נ.ב הוא כן הוגה ל

באופן כללי הגישה של קלינאי תקשורת הינה תפקודית, זה אומר, שצריך לבדוק את תפקוד הלשון לצריך קביעת ההתערבות. כדאי לבדוק לא רק אם אומר "ל" אלה האם מסוגל לנקות את הפה, מחוץ לקשת השיניים - במרווח בין הלחיים לשיניים( מחוץ לקשת השיניים), צריך גם לבחון את דגם הלעיסה ואת איכות התנועות של הלשון במהלך הדיבור החופשי - כולל טווח התנועה של הלשון - כדאי להחליט לגבי ביצוע החיתוך. בכל מיקרה, הניתוח או frenotomy הינה פעולה פשוטה ביותר, המבוצעת על ידי רופא שיניים מומחה לילדים לא פחות מאשר על ידי רופא אאג'. גישתי הינה לבדוק את התפקוד על יד לקינאי מנוסה בצחום זה, ואז להחליט! זו הפרעה תפקודית ולא מחלה, לכן מרבית הרופאים אשר רגילים לטפל המחלות לא מצויים בטיופל התפקודי! (עם המון כבוד לרופאים העושים את מלאכתם נעמנה)

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה