דיבור מהיר ובליעת מילים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

25/01/2003 | 19:21 | מאת: ליאור

אני בן 20, ולמיטב זכרוני, עד גיל 15 בערך לא הייתה לי בעייה בדיבור (מלבל הגייה של ש וס בגיל קטן) . אולם מאז גיל 15 , אני מדבר מהר - " בולע " הברות , " מאחד " מילים , אומר שני מילים בעלי סיומת ותחילית דומה כמילה אחת , וכו' . אני חושב מהר , ושאלו אותי על זה רבות , אבל אינני חושב שזו הבעיה . גם כשאני משתדל לחשוב לפני על מה שאני עומד להגיד , בהרבה מיקרים אני מרגיש כאילו אני פשוט לא מצליח לעצור את המילים מלשטוף החוצה בזו אחר זו , למרות שלפעמים - במיטוחד בוויכוחים ודיונים , אני אפילו לא חושב על העניין - ובכל זאת מצליח לדבר ברור. אשמח לקבל עצה בנושא.

מה השאלה? אתה מדבר מהר ומציין שלעתים שואלים אותך מה אמרתה, ואתה צריך לחזור על דבריך. לא ציינתה מה הבעיה? כך שקשה לי להתיחס. בכל מיקרה דיבור מהיר יכול להוות קושי במצבים מסויימים ובעיסוקים מסויימים. אם הוא מפריע לך בקשר עם הסביבה וצורת הדיבור מהווה מכשול לתקשורת, אז, יכול להיות שיש לך בעיה..... אך זה לא חייב להיות. כמו כל דבר בחיים, קיומה של תופעה איננה בעיה, אלה אם היא פוגעת ביעילות או בתקשורת.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה