עיקוב בדיבור - ילד בן שנתיים ושמונה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

22/01/2003 | 23:09 | מאת: סיגל

בני בן שנתיים ושמונה חודשים. הדיבור אצלו מתעקב מאוד. הוא מדבר במשפטים של עד 3 מילים, המילים לא ברורות ואוצר מילים מאוד מצומצם. הילד סבל מדלקות אוזניים ונזלת כמעט תמידית עד גיל שנה ושמונה חודשים. בגיל שנה ושמונה עבר ניתוח להחדרת כפתורים והורדת פוליפ שלישי. רק אחרי הניתוח החל לדבר קצת. מבחינה התפתחותית הכל תקין, הילד מאוד פעיל, הלך מהר, ניגל מטיטולים, מבין הכל אולם בקושי מדבר. הילד מתחיל להיות מתושכל מין העובדה שלא מבינים אותו. מה אוכל לעשות על מנת לעזור לו?

כדאי לפנות לקינאי תקשורת לקבלת הדרכה ואולי טיפול, לפי הצורך. מבחינתך בינתיים תעודדי אותו לחקות קולות, צלילים ונסי להבין את הנאמר על ידו. תוכלי להשתדל להרחיב את המילים או מישפטים הדלים - כשתידעי מה הוא התכוון לאומר "תתחברי אליו" על ידי חזרה מילולית של המשפט שהתכוון לאומר ותעודדי אותו להשתמש המילים ומשפטים "חדשים" תוכלי להעזר בספר של הנן " לשיחה דרושים שניים" אשר ניתן לרכישה דרך אגודת קלינאי התקשורת 03-9217815

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה