בליעת ההיגוי לאות "ר"

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

13/01/2003 | 16:09 | מאת: אלי

שלום! בני בן ה-4 בולע את האות "ר" ואינה מבטאה בצורה ברורה בבדיקה שעשינו לא משנה היכן במילה ה-"ר" נמצאת, הוא ממשיך לבלוע את המילה האם יש לך טיפ, איך ללמד את בני לבטא את האות "ר"

ההגה ר נרכש מאוחר באופן יחסי, וישנם מספר ילדים אשר עדיין לא רכשו אותה. כדי לרכוש את ההגה אליו לזהותו בשמיעה (אבחנה שמיעתית) וכן צריך שיהיה מסוגל לחקות אותא כשהוא מופיע כהגה בודד.... פעילויות אלו מתבססות על בשלות קוגניטיבית ושפתית, על כן, כפי שכתבתי עדיין מוקדם להקניית ההגה ר. תוכלי לפנות לטיפול החל מגיל 5, ועד אז, יכול להיות שהוא יגלה בעצמו את ההיגוי הנכון והיישום. תשקלי לרשום אותו לטיפול כך שבמהלך השנה יתפנה מקום בשרותים הציבוריים העמוסים של מערכת הבריאות.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה