שבושי לשון ושפה ילדותית

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

13/01/2003 | 09:48 | מאת: ליבי

קלינאית נכבדה, בתי בת חמש ואובחנה ע"י קלינאית במכבי שישלה שבושי ם בהגיית העיצורים , במקום ו' היא אומרת ב' וכן ששפתה דלה וילדותית לגילה. לדעתה עדין הילדה לא בשלה לטיפול,ויש לחכות עד גיל 6-7 , מה דעתך ? והאם בבית ניתן לעזור במשהו לילדה ? אנחנו קוראים לה סיפורים,לוקחים להצגות,ממלאים איתה חוברות וכו'תודה!

על פי תאורך יש בהחלט משום לטיפול, ואם הילדה לא משתפת פעולה בגיל זה, יש לבנות את המערך הטיפולי כך שהיא תוכל להפיק ממנו תועלת. לידיעתך, עד גיל 6 ישנה זכאות למספר רב של טיפולים במימון סל השרותים, מגיל 6 הזכאות מוגבלת ל-9 טיפולים בשנה. מובן שכדאי "לנצל" את מרבית הזכאות לאחר שיש אבחון על הצורך בטיפול. הקשיים בהיגוי ניתנים בהחלט לטיפול בגיל זה ובודאי יש מקום להעשרת שפה, בכל גיל ובפרט לפני הכניסה למערכת החינוך המסודרת (כיתה א) המלצתי, תפני שוב לקלינאי ותבררי למה לא התחילה טיפול כעת, האם יש עומס רב על הקליניקה והבעיה היא מנהלתית או האם היא מתקשה לתקשר עם הילדה (כן, זה קורא (?! בכל מיקרה, במידה והיא לא יכולךה לטפל בילדה, פני בהקדם לקלינאי אחר. באשר להדרכה להורים, ניתן להשיג ספר הדרכה מעולה (של אגודת הנן) לרכישה דרך אגודה קלינאי התקשורת בטל: 9217815- 03 בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה