תינוק בן 5 וחצי חודשים הפסיק לקשקש

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

13/08/2018 | 19:30 | מאת: הדר

בני בן 5 וחצי חודשיים. בשבועיים האחרונים החל להשמיע קולות רוטנים וכועסים והפסיק בהדרגה לקשקש ולפטפט. היום שמתי לב שקולות הרטינה הם היחידים שהשמיע כל היום. הוא מגיב לקולות, מחייך, מראה קשר עין, מתהפך מהבטן לגב, עומד על 6 ועל 4. היה פטפטן רציני עד לפני כשבועיים ומודאגת מכך שהפסיק (מלבד קולות הרטינה הרבים. ממש נראה בברור שמשהו מפריע לו). מה כדאי לעשות?

יכול להיות נוזלים באוזניים, רצוי לגשת לרופא אאג' או ילדים, שיבדקו וגם שישלחו לבדיקת שמיעה. לפעמים ילידם מוותרים על משהו לטובת תחום אחר שנמצא בשלב התפתחות מואצת, אם את מאד מודאגת, תפני למכון להתפתחות הילד והם יכולים לבדוק בכל כווני ההתפתחות. שנה טובה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה