תינוק דו לשוני..

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/01/2003 | 06:50 | מאת: אילה

שלום פרידה, כיצד ניתן לעזור לבני בן השנה וארבעה חודשים לדבר בשתי השפות, עברית ואנגלית בצורה נכונה ובריאה. (אנו לא מתגוררים בארץ). תודה

יש לדבר עם הילד את השפות ה"טבעיות" להורים, כלומר, את השפה שבה תוכלו לאהוב ולחנך את הילד. אותם העקרונות להתפתץחות שפה יהיו חשובים גם כאן בנוסף לעקרון של עקביות ללא מעבר בין השפות באותו משפט. מודעות מצידכם לצורך "לתרגם" ולהעניק לילד שתי מערכות מקבילות יהיה חשוב בהמשך הדרך (תירגום תכני הנלמד במעון ובגן, הקניית שתי מילים לכל מושג והחדרה מודעת של ידיעה שישנה שפה נוספת (כמ להגיד לילד זאת מילה בעברית וזו באנגלית) כדאי להציג לילד סיפורים ושירים בשפה העברית ולתת לסביבה להקנות את השפה השניה, בשלב ראשון. עקרון העקביות יאפשר לילד לרכוש את שתי המערכות במקביל אך דורש מודעות ועקביות מצדכם. בהמשך הדרך יהיה טוב אם תקפידו להקנות לו קריאה בעברית, לפני או אחרי הקריא באנגלית.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה