בן שנתיים וחודשיים לא מדבר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

23/07/2018 | 21:10 | מאת: טל

שלום רב, בני בן שנתיים וחודשיים ועדיין לא מדבר. עושה"לא " עם הראש, אם רוצה שנתאר לו תמונה בספר- מניח את ידו על פי- כדי שאדבר, אם רוצה משהו מהמקרר- לוקח את ידי ומוביל אותי למקרר, אם רוצה לשחק על הריצפה- לוקח את הגרביים ומראה לנו שהוא רוצה לגרוב אותן. בבית חשוף לתערובת של רוסית ועברית , אך - חלק מהמשפט הוא ברוסית וחלק בעברית. עדיין לא הולך לגן כי נמצא בבית עם אימי, דוברת רוסית. יתחיל גן ב 1.9. עבר בדיקת bera-שמיעתו תקינה. עבר אבחון ראשוני אצל קלינאית תקשורת,הומלץ על 12 טיפולים. התורים מאוד ארוכים וכרגע אין אפילו צפי לטיפול. ביררתי ובקפ"ח שלנו קלינאיות תקשורת דוברות עברית בלבד. האם כדאי לחפש קלינאית תקשורת דו לשונית, או שניתן לקבל טיפול אצל קלינאית תקשורת דוברת עברית בלבד? תודה רבה מראש, טל

לפי התיאור בנך תקשורתי ולא מילולי, חשוב שבשלב זה ייחשף לשפה אחת כדי שיעשה סדר ברכישת השפה. טוב שיתחיל גן ואני מקווה שיהיה רק בעברית. קלינאית תקשורת בעברית תעשה לו סדר וזה מה שהוא זקוק כעת. יש חובה לקופה להחזיר כסף לטיפול פרטי אם הם לא יכולים לתת לו טיפול תוך זמן סביר, באתר של משרד הבריאות תיראי כמה זמן וכמה כסף ההשתתפות. בנתיים תפנו אליו רק בעברית ותעודדו אותו לחזור על מילים בודדות, אפילו תצפו ממנו לחזרה על המילים ולשימוש במילים או קולות, לפחות, כשמבקש מכם משהו. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה