שנה וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/01/2003 | 22:42 | מאת: מרסלה

בני בן שנה וחצי.נבדק על ידי רופאה התפתחות במסגרת טיפת חלב. הוא יודע לומר 4 מילים - אבא, קח, ביי-ביי, האו-האו. הרופאה אמרה כי זה לא תקין - ועליו לדעת 10. האמנם?האם יש כזו חשיבות למספר המילים? חוץ מזה - הכל מצוין והוא מתפתח יפה, הולך, משחק, אוכל וכד', (תודה לאל). עלי לציין 2 עובדות נוספות - אנו מדברים איתו ספרדית בבית ובגן - עברית. (האם זה יכול לעקב דיבור?) וגם - יש רקע של דיסלקציה במשפחת בעלי (בעליואביו דיסלקטים). האם עלי לדאוג? הרפואה שלחה אותנו לייעוץ, אבל משום מה, נראה לי שזה קצת מיותר. היא גם המליצה לנו להפסיק עם הספרדית ולעבור לעברית - כדאי? תודה...

לא כדאי לעבור לשפה אחת. דברי איתו מה שבא לך מהלב והפשה שבה תרגישי אליו קשר הכי קרוב (שפה שבה תואהבי אותו וגם תחנכי אותו. עליך להיות עקבית כדי לאפר לו לרכוש שתי מערכות לשוניות סימולטניות. במידה ובנך מתפתח כמו שמצופה ממנו בכל ד תחום, ניראה לי שאכן מוקדם מדי לפנות ליעוץ מקצועי. עקבי אחריו ובמידה וישנה התקדמות ורכישת מילים, צרופם למשפטים וכו' לא יהיה מקום לדאגה! היותו בן ועם רקע משפחתי כנמורא יכולים להיות סיבה לדיסלקסיה, אך עדיין מאד מוקדם לבדיקות נרחבות. עקבי אחר התקדמותו ותתיעצי עם הגננת או בני משפחה המגדלים גם הם ילדים. בגיל שנתיים ו 3 חודשים ביצעי את בדיקת התקשורת הטיפות חלב, אשר הינה מתוקננת ומתאימה לגיל זה, ואז תהיה לך תמונה ברור יותר של דגם התפתחותו של בנך. ובעקר, אם הוא "תקשורתי" ימצא את הדרך להביעה את עצמו!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה