טיפול בגמגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

08/01/2003 | 12:44 | מאת: אלונה

אחי בן 17. הוא אובחן ע"י קלינאית תקשורת כבעל גמגום בינוני ומטופל אצלה כבר שנה. לצערינו לאחר שנה (פגישות של אחת לחודש) לא חל שיפור ממשי; יש תקופות שהמצב יותר טוב (מבחינת שטף הדיבור והחזרות על מילים) אך לרוב הגמגום בולט ומקשה במיוחד בתקופות של לחץ. שאלתי היא האם קיימות סדנאות טיפול מרוכזות כפי שמתקיימות בביה"ח הדסה גם במקומות אחרים בארץ? וספציפית באיזור הצפון והעמקים. מה מידת ההצלחה של הסדנאות המרוכזות הללו? והאם הן מתאימות לגיל הנדון? תודה.

09/01/2003 | 22:14 | מאת: QED

קים מכון CTI. נדמה לי שהוא מעביר קורסים גם בצפון. אני עברתי קורס שכזה, ונשארתי עם הגמגום. לכן איני ממליץ. אך תמיד אפשר להתענין. נדמה לי שהגיל מתאים. http://www.stuttering.co.il/

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה