בליעת מילים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

08/01/2003 | 00:17 | מאת: אריאל

שלום לדוקטורים ולמומחי הפורום אני בן 27 ולאחרונה הובא לתשומת ליבי שלעיתים רחוקות אני בולע מילים בשטף הדיבור ולא תמיד מובן לחלוטין. במסגרת תפקידי במקום העבודה מזה כשנתיים אני מרצה בפני קהל ומבצע הדרכות לרוב עם ביקורות חיוביות מאוד לכן אני מניח כי מדובר בבעיה קלה מאד. תופעת בליעת המילים היא משפחתית גם אימי ואחותי מדברות באותו חיתוך דיבור מהיר ולעיטים נוטים לבלוע מילים. אציין רק שאימי לא נולדה בארץ אז אולי יכולה להיות הסיבה שהדיבור הקלוקל הושרש משם. אני רוצה לשפר את עצמי ולהיות רהוט ככל האפשר בהרצאותי שאלתי היא למי ניתן לפנות. האם לפנות לקלינאי תקשורת או למומחה בדיקציה? האם השירותים ניתנים ע"י קופת חולים או רק באופן פרטי. אודה לתשובה בנושא ואפשר להשאיר בתגובה להודעה קישורים ומספרי הטלפון למטפלים טובים בתחום. אריאל

בליעת מילים מקבל את השם "דיבור חטוף" והוא אכן מפריעה להבנת הדובר. בדרך כלל זה הרגל שקשה להוציאו מהשורש, אך אנשים כמוך שמגיעים להבנת שהתופעה מהווה מכשול בפעילויות (כמו מתן הרצאות) לומדים כיצד להתגבר ולדבר לאט וברור כך שיוכלו להביעה את עצמם בצורה ברורה. המטפל בזה יהיה קלינאי תקשורת העובד עם מבוגרים, ואיננו דורש התמחות מיוחדת בתחום עבודתינו. תוכל למצוא קלינאי תקשורת באיזור מגוריך באתר הבית של קלינאי התקשורת על פי איזור מגוריך, בכתובת www.ishla.org.il הטיפול איננו בסל השרותים של הקופה וכדאי לך לברר אם הוא מכוסה בביטוח משלים, אם יש לך כזה. מודעות הינו השלב הראשון לשיפור עצמי, תבורך!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה