דיבור אצל בן 2.3

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

22/03/2018 | 19:51 | מאת: אולגה

שלום, בני בן 2.3 אומר מילים בודדות (4-5 מילים)בלבד . נימצא במסגרת בה מדברים עברית בלבד. בבית מדברים 2 שפות, עברית ורוסית, אך לרוב עברית ותמיד פונים אליו בעברית. יש לציין שמבין את כל ההוראות שלנו, יוצר קשר עין. מאוד מנסה לדבר ומתוסכל שלא מבינים אותו. באופן כללי אני מרגישה שהוא טיפה מאחורה בהתפתחות לעומת ילדים בגילו אך מתפקד רגיל לחלוטין ומשתלב מצוין במעון. אחות טיפת חלב בהתיעצות עם רופא ילדים שלנו הפנתה לקלינאית תקשורת. לדעתי זה קצת מוקדם מידי. האם זה הגיל להתחיל בבירור? תודה רבה

חשוב מאד שתפני כבר לקלינאי תקשורת, להערכה, קבלת הדרכה ואולי אפילו לטיפול, כי בגיל זה מצופה שיחברו לפחות 2 מילים ביחד! כדי לחסוך זמן, תפני לרופא אאג' שיפנה אותו לבדיקת שמיעה, רק כדי להיות בטוחים שאין בעיה בשמיעה. את יכולה לפנות לאגודת קלינאי התקשורת, הם מוכרים ספר של הנן HANEN,שנותן הדרכה בהתפתחות שפה ומתאים במיוחד לילד שזקוק לטיפול וממתין בתור! בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה