בדיקת שמיעה לפעוט בן 1.10

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

21/01/2018 | 20:00 | מאת: עדי

שלום. בני בן שנה ו10 חודשים. אוצר המילים שלו מכיל מעל 50 מילים . חחקן נאמרות בצורה תקינה ומחטה כמו אבא כחול וכדומה אך רובן נאמרות באופן מאד לא ברור וחלקן באופן חלקי. כמו לדוגמא עגבנייה נאמרת נייה , בננה נאמרת ננה, נעליים נאמרת אנעיים וכדומה. האם בגיל כזה נדרשת בדיקת שמיעה? או שעדיף לחכות לגיל מתקדם יותר? תודה

אם יש מגמה של שיפור, אין צורך בהתערבות. זהו תהליך טבעי בהתפתחות השפה והדיבור, רצוי שתשתדלי להגיד את המילה בשלמותה ולא לעודד אותו להשלים מילים, כפי שלפעמים הורים עושים. תחזרי על המילה בשלמות ותעודדי אותו לחקות את מספר ההברות הנכון במילה, גם אם זה לא ברור. בגיל זה אין עדיין מקום לדאגה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה