בעיות תקשורת מקוונת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

17/01/2018 | 13:11 | מאת: נועם

שלום, יש לי בעיה שאני ממש סובל ממנה. אני מרגיש שבמקום במוח שאני מדבר שונה מהמקום שאני כותב . רמת הכתיבה שונה והניסוח לגמרי . המוח שלי לא מצליח לעבד תקשורת מקוונת כמו הודעות ואני מרגיש שאילו מישהו היה אומר לי את ההודעה בקול המענה וההבנה של מה הוא אמר היתה שונה . אשמח למענה מה הבעיה ומה ניתן לעשות ואיך לשפר . תודה

הצורה שבה המידע מגיע אליך, מעובד בדרך שונה בין הדיבור (שכולו שמיעתי) ובין הכתיבה (שמגיעה דרך סימנים שדורשים פיענוח והבנה של המשמעות, בנוסף לזיכרון) בכ"כ הכתוב נותן לנו שהות כי אפשר לקרוא שוב, מה שאי אפשר לעשות בדיבור בלבד. האם יש או היה לך קושי בקריאה? אולי יש לך קושי בפיענוח האותיות וחיבורם למילים ולמשמעותם? אם באמת חשוב לך, תלך לאבחון לליקוי למידה, בו מפרטים כל מיומנות הנדרשת להבנת קריאה וגם להבנת דיבור, באבחון ניתן יהיה ללמוד מה התהליך שמקשה עליך וגורם לשוני שהינך מרגיש. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה