חיך שסוע

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

24/12/2002 | 13:22 | מאת: דן

שלום לך יש לי ילד בן חצי שנה שנולד עם חיך שסוע. אני מחפש ספרים או קלטות סיפורים ושירים שניתן לקרוא לו ולהשמיע לו כבר עכשיו עוד לפני ניתוח סגירת החיך שיהיה עוד 4 חודשים,האם את יכולה להמליץ לי? אני רוצה לדעת איזה אותיות או עיצורים יש קשיים בהגייה שכדאי לעבוד עליהם כבר עכשיו? האם יש לך דוגמאות למילים או המלצות נוספות?

מבחינה קוגניטיבית מרבית הילדים הסובלים מחך שסוע אינם זקוקים לגירויים מיוחדים בשפה, אלה עם יש להם סינדרום כללי נוסף לחך השסוע, כך שכל דבר המתאים לילד בגיל זה מתאים גם לו! לגבי ההגאים בגיל זה עדיין מוקדם ל"עודד" הגאים מסויימים.... הפגיעה בדיבור לטווח ארוך תתבהר ככל שהילד יגדל ובהתאם לאופי השסע והתיקון הכירורגי, על כן, מוקדם לנסות לרדת לפרטים. כדאי יחד עם זאת לעודד אותו לתקשורת מילולית, לדבר איתו ולספק לו גירויים שמיעתיים ושפה, כמו לכל ילד. במידה ובנך מוכר למחלקה לטיפול בחך שסוע יש שם בצוות גם קלינאי תקשורת שיוכל להשיב על שאלות ייחודיות לגבי מצבו האישי של בנך, נסה להוועץ בו לגבי המקרה האישי של בנך אך לדעתי אין כעת משהו מיוחד שתוכל לעשות להבטיח את איכות הדיבו שלו! בהצלחה בניתוח ובהמשך!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה