ילד פידידי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

23/12/2002 | 09:26 | מאת: מרינה

לפרידה שלום אני אמא לילד בן 3.2 יש לו פי די די והוא לא מדבר בכלל, אף פעם לא אמר שום מילה. יחד עם זאת הוא מוציא צלילים, שמיעתו תקינה לחלוטין. הוא אוהב כשאני שרה לו שלושה שירים מסויימים והוא מאוד אוהב לראות פרסומות בטלוויזיה ומסוגל לשמוע תחילתם מחדר אחר ולרוץ לטלוויזיה. לאחרונה מנסים לעבוד איתו ב-PECS - רק התחילו בהדרכת הצוות. ילד נמצא בגן משולב עם כל הטיפולים הפרא-רפואים המקובלים לילדים אוטיסטיים. הייתה תקופה שאריאל היה ניגש לקופסה של חיתולי האגיס ומוציא צלילים " הה" "חה" כאילו קרא האגיס. הוא גם מאוד אוהב אותיות. לפעמים נראה שכאילו קורא - ניתן לראות לפי הזזת עינים ולפעמים גם אצבע. חשבתי אולי מדובר בהיפרלקסיה. אני מאוד מודאגת מחוסר התקדמותו בהבנה ודיבור. הוא לא מבין שום הוראה. "לא" ו"אסור" הוא מבין רק עם ג'סטות וקול כועס. אני שוקלת טומטיס כי הוא פשוט תקוע בשפה. האם ידוע לך עם שיטות טיפול נוספות או כל עצה - אני ממש מיואשת. תודה מראש. מרינה

אני מאד מצטערת על חוסר התקדמותו של בנך וברור שכאם תרצי לנסות כל שיטה היכולה לקדם את בנך. לגבי שיטת טומטיס יש חילוקי דעות בין אנשי המקצוע ולכן קשה לי לענות ספציפית לגבי יעילות או כדאיות ללכת בכוון זה...... אם בנך משולב במסגרת מיוחדת לילדי PDD ? קלינאי התקשורת שם יוכלו ליעץ לך ספציפית לגבי שיטות נוספות לסיע לו, בכל מיקרה כדי לך ליצור קשר עם אירגון ההורים אלוט, אשר יכול לתת לך כוון של טיפולים אפשריים באיזור מגוריך, וכן לפנות למשרד החינוך, יש מחלקה מיוחדת לטיפול בילדים עם PDD ןאוטיזם אשר מרכזים את המידע ודרכי טיפול. כל נסיון לקדל את התקשורת, מילולית או לא מילולית, ודאי תקדם אותו, לו באופן חלקי. נסי לא ללכת שולל אחר שיטות שמבטיחות תוצאות מיידיות מכוון שיש כאן בעיה יסודית הדורשת טיפול לטווח ארוך. תתיעצי עם אנשי מקצוע שמכירים את בנך ועם הורים לילדים קצת יותר גדולים אשר רכשו את הנסיון ומוכנים לעזור ובעקר תעזרי בסביבתך הקרובה כי הטיפול יארך זמן רב ואת ובני ביתך יזדקקו לנשימה ארוכה, בהצלחה!

13/04/2011 | 01:55 | מאת: צביקה

אל תתערבי הוא יקבע מתי להתחיל לדבר עיזבי אותך איבחונים וזה כול אחד אחראי על התקשורת שלו אף אחד לא קובע רק הילד

13/04/2011 | 08:14 | מאת: מרינה

הילד שלי החליט שלא מתאים לו לדבר כלל. הוא כבר 11.5 ואינו מסוגל לבטא את עצמו אפילו לא במילה אחת..

23/04/2012 | 18:14 | מאת: נטלי

26/10/2012 | 19:58 | מאת: יעגילעגכיל

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה