קול דיבור חלש מאוד- מה עושים?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

24/11/2017 | 22:25 | מאת: שרון

היי, אני בת 28 ותמיד היה לי קול דיבור שנחשב חלש. כדי לדבר בקול שנחשב "רגיל" עבור אחרים אני מרגישה שהגרון שלי ממש מתאמץ ולכן קשה לי לאורך זמן לדבר ככה. בנוסף גם לצעוק זאת פעולה שממש קשה לי ומכאיבה לי בגרון, וכמובן שאחרי שאני מדברת "הרבה", נניח כמה שעות ברצף נגמר לי הקול וכבר ממש לא שומעים אותי כי הוא נהיה מאוד חלש. מה אפשר לעשות עם זה? קלינאות תקשורת? שיעורי פיתוח קול? אשמח לפירוט ככל שניתן על סוגי הטיפולים, אם יש, וכמה זמן לוקח עד שרואים תוצאות תודה!

תפנילקלינאי תקשורת לטיפול, עם הממצאים של רופא אאג'. אני ממליצה לך לבקש הפניה גם לבדיקת שמיעה, כדי לבדוק האם יש בעיה בבקרה שלך על עוצמת הקול. האם את עוסקת בספורט או פעולה פיזית, שתמריץ את מערכת הנשימה?

02/12/2017 | 15:37 | מאת: שרון

תודה על התשובה המהירה! כן, אני עושה ספורט מספר פעמים בשבוע. את יודעת אם הטיפול אצל קלינאית תקשורת כלול בקופת חולים או שזה פרטי? ואשמח גם לדעת תוך כמה זמן של טיפול אפשר לראות תוצאות. שוב תודה!

טיפול פרטי, אלה אם את עובדת במערכת החינוך. שינוי תלוי בכמה גורמים, לקבלת מידע אישי רצוי להתייעץ עם קלינאי תקשורת

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה