שיבוש מילים אצל ילד בן 5

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/10/2017 | 19:48 | מאת: לירון

היי, בני בן 5, מדבר ומתנסח ללא קושי, עם זאת יש כמה מילים שהוא עדין משבש באופן עקבי, לדוג': למזור = רמזור, רקטור= טרקטור שמבקשים ממנו לחזור אחרי המילה לאט ולא בתוך משפט הוא מצליח, אבל מיד לאחר מכן משבש אותה שוב. לפני חצי שנה עברנו לארה"ב כך שהוא במקביל לומד עכשיו בגן שפה חדשה (בבית מדברים רק עברית), ואני לא מצליחה להיזכר אם השיבושים האלה היו עוד לפני המעבר. האם זה תקין ותואם גיל? תודה רבה

לפי התארו, הוא רכש את המילים בגיל מסויים, שצורה מסויימת. כעת, בגלל האנגלית, אין לו הזדמנויות רבות לתקן את המילים האלה... אם הן בודדות, ככול שהוא ישתפר בעברית, יתכן ויתקן בעצמו. ככל שהמילים האלו יופיעו פחות באוצר המילים שלו, יהיו פחות הזדמנויות לתקן אותם. אם בכוונתכם להשאר שם המון שנים, אז זה לא יהיה משמעותי.. אם הוא ילדמ לקרוא ולכתוב עברית, תהיה לו הזדמנות לשמור על השפה שלו ולתקן גם בעברית. המלצתי, תקפידו ללמד אותו בעברית את התכנים של הגן. לגבי המילים המשובשות, אם הוא חוזר עליהן בצורה תקינה, אז אין בעית היגוי. הבעיה העקרית תשאר בשימוש , לא דחוף!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה