זיהוי סוג דחיפת לשון בגיל 23

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/09/2017 | 05:26 | מאת: אליזבת

שלום, אני בת 23 ויש לי הרגל של דחיפת לשון. רופא השיניים שם לי גשר בגיל ההתבגרות, למרות דחיפת לשון. כתוצאה מכך, השיניים העליונות חזרו להיות בולטות ועכשיו אני צריכה לשים שוב פעם גשר. פניתי לאורטודונט מומחה, ונאמר לי שלפני שאני שמה גשר עליי לטפל בהרגל של דחיפת לשון. הבנתי שיש 3 סוגי דחיפת לשון - מנח קדמי של הלשון, דחיפת לשון בפונקציות השונות ו/או לשון מוגדלת. איך אני יכולה לזהות איזה סוג בדיוק יש לי?

אין כזה דבר לשון מוגדלת.... שתי ההגדרות הראשונות, זהות... השם שונה והתופעה זהה. תפני לטיפול של קלינאי תקשורת המטפל בדחיקת לשון ותיישמי את מה שתלמדי... לאחר תקופה של כמה חודשים, ללא דחיפת לשון יתכן והשיניים ישובו למקומם ואם לא, תבטיחי את הצלחת הטיפול לטווח ארוך

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה