צליל לקוי אצל בן שלוש

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

25/09/2017 | 15:49 | מאת: גלי

שלום, בני בן שלוש וחודש מדבר ומתבטא יפה. הבעיה היחידה אצלו היא שאינו מצליח לבטא את הצליל ״ל״. הוא מחליף אותו בד״כ ב״ר״ ולפעמים בסוף מילה ב״ד״. לפעמים אני מעודדת אותו לבטא ״ל״, אומרת לו שהלשון מתחבאת מאחורי השיניים או מלטפת את השיניים העליונות. לפעמים שרים ״לה, לה, לה״, אבל הוא שר ״רה, רה, רה״... איך אפשר לעבוד על זה איתו כדי שיצליח?

הוא עדיין צעיר ויש לו זמן, עד גיל 5 כדי לרכוש את ההגא באופן ספונטני, אז אין מה להילחץ... כשיהיה בשל, ילמד ואם לא, רק בגיל 4 וחצי שי מקום לפניה לקלינאי תקשורת. יש מיומנויות של אבחנה שמיעתי שמכתיבות את הקצב רכישה של צלילים.... תביני מה שהוא אומר ותקדמי את יכולת הביטוי, סיפור ברצף ואוצר מילים, אלה המסיימות בגיל זה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה