שיטות טיפול בדיספרקסיה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/09/2017 | 13:11 | מאת: אמא

שלום רב, בני בן 2.9, לוקה בדיספרקסיה ורבלית. האם ישנן שיטות שונות לטיפול בלקות זו? ואם כן - איך הן נקראות? לאור העובדה שבני לא משתף פעולה עם קלינאיות התקשורת שטיפלו בו עד עכשיו, אני מחפשת שיטה שונה. תודה מראש עבור התשובה!

האם את מבינה למה לא משתף עולה? הוא די צעיר, אולי זקוק למנוחה? אולי לקלינאי אחר? בכל ה"שיטות" הדגש והבסיס הינו הקשר עם הקליאני....אז, חשוב לבדוק מה השתנה ומה קרה? אם הוא בטיפול תקופה של יותר מ- 4-5 חודשים, אולי זקוק למנוחה? האם הוא באמת זקוק לטיפול בגיל כל כך צעיר? האם התקדם וכעת נמצא במקום של הרבה ילדים עם רכישה מאוחרת של דיבור? לטעמי יש קצת יותר מדי לחץ להתחיל בטיפול "מוקדם", לפעמים עדיף להמתין שהילדי יהיה בשל ומוכן לשינוי ולמידה. יש ילדים עם התפתחות בצד המאוחר של הנורמה, לא בהכרח יש צורך בהתערבות ישירה. האם עבר בדיקת שמיעה? נושם טוב? לועס טאוכל "נקי" ותפריט מגוון? הרבה שאלות להתייחסותך בהצלחה!

12/09/2017 | 15:14 | מאת: אמא

תודה על המענה המהיר! הוא באמת מאוד צעיר, התחיל טיפול בגיל 2.1 לאחרונה הפסקנו טיפול לאחר חוסר שיתוף פעולה שלו (מתנגד למשחקים ומסרב לדבר בפגישה) וישנה התקדמות יפה למרות ההפסקה. הוא עדיין מאוד לא מובן, אבל אוצר המילים שלו גדל ואפילו התחיל להשתמש מעט במשפטים של 4 מילים. היה אמור להיכנס לגן שפתי, אך לבסוף החלטנו שהגן לא מתאים עבורו והוא נשאר כרגע במסגרת פרטית, ללא טיפולים בכלל

12/09/2017 | 15:16 | מאת: אנא

לשאלותיך: שמיעה תקינה, אוכל מגוון יחסית אבל די מלוכלך... מרייר מעט (השתפר מאוד, בעבר היה צריך להחליף חולצה כל חצי שעה)

בעוד 3-4 חדשים, תהסו לשוב לטיפול, רצוי עם קלינאי/ת אחר/ת. מכוון שהתורים ארוכים, רצוי כבר לפנות ולבקש תור, בטח יגידו לכם שיש תור ארוך והמתנה... רק לטובה!

אה! האם קבלתם הדרכה? יש ספר מקסים, במיוחד לילדים עם צורך בתמיכה בהתפתחות הילד, מיועד להורים וניתן להשיגו דרך אגודת קלינאי התקשורת מומלץ שתעשו מאמץ ותשיגו אותו, מאד מכוון ועוזר.

19/09/2017 | 12:58 | מאת: אמא

תודה רבה על המענה המפורט והאדיב :) חג שמח ושנה טובה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה