ביתי מדברת בגוף זכר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

21/12/2002 | 22:18 | מאת: יעל

שלום רב, ביתי בת 3.5 ולה שני אחים בנים בוגרים יותר (8.5 + 6). כלפי כולם היא מדברת נכון בזכר ונקבה, אולם כשהיא מדברת על עצמה היא מדברת בלשון זכר: אני נופל. האם בגיל זה זו נחשבת בעיה? האם יש לתקן אותה? האם זה יפתר בזמן הקרוב? או האם יש לטפל עם קלינאית תקשורת? בתודה מראש, יעל.

22/12/2002 | 16:14 | מאת: פרידה קורנברוט

רצוי לעקוב אחר התופעה ולבדוק עם היא חולפת או קבוע, לפנות לילדה במין נקבה ולוודא שאחרים עושים גם כך וניתן גם להסביר לה כיצד אמא מדברת על עצמה ועל הסולידריות בין הבנות, יחד עם זאת התופעה קיימת גם בגיל מבוגר יותר, בין בנות אשר גדלו יחד וכך ציינו את הקירבה ביניהן. במידה ויפריע לכם ניתן לקבל עצה אישית על ידי פניה לקלינאי תקשורת.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה