מה מומלץ לעשות עם הבן שלי?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/12/2002 | 19:44 | מאת: עדו בן צבי

אנחנו באמצע הליכי אבחון המתמשכים כמו מסטיק. אחת הפסיכולוגיות המליצה לנו על גן שפתי. אנחנו עתידים להישאר בשוויץ למשך 8 חודשים נוספים ולעבור לשיקגו. בינתיים רצוי להירשם לגן שפתי שם ולעמוד בתור כבר עכשיו. אין לי מושג איך מוצאים גן כזה בשיקגו. גם די אין לי מושג אם זה הדבר היחיד שצריך לעשות. הזמנו ספרים כדי לקרוא על הפרעות בשפה אבל אין לי מושג אם הזמנו את הספרים הנכונים. אישתי ואני מקווים שבעזרת ספרים טובים נעשה קצת פחות טעויות עם הילד ושנבין קצת יותר את אנשי המקצוע. רקע: הילד (לדעתי) מאד אינטיליגנטי הוא עושה דברים שגם לדעת המאחנת הם מעל לרמת ילדים בגילו (בונה תבניות מורכבות מאד עם חרוזים למשל). הוא חם מאד כלפנו עם כי הוא התחיל לחבק ולבקש פינוקים בגיל מאוחר יחסית והוא ילד מאד שמח. אנשים שהוא לא מכיר הוא בדרך כלל מתעלם מהם פרט למקרים של מגע גופני (הוא מאד אוהב דיגוגים). הילד כמו שעדו אמר הוא מאד מוזיקלי (כולל דעה של גננת מומחית למוזיקה). הוא שר ורוקד כל הזמן ויודע בעל פה שירים רבים אבל הוא אומר בערך 20 מילים וגם בהן הוא לא עקבי או יכול להשתמש בשיר כדי להביר רעיון מה שמדגים שהוא מבין היטב את התוכן של השירים (כמו למשל השיר: אמא אל תלכי...). הוא יודע בדיוק מה הוא רוצה ויכול להוביל אותנו ביד לצעצוע ולדרוש שנחבר אותו לצעצוע אחר הכל במחוות וללא מילים. נראה שהוא מבין כל מה שאנחנו אומרים כי הוא מגיב לדברים שאנחנו אומרים לו או בינינו (כמו בו נלך- הוא נגש לעגלה שלו).

סליחה על האיחור במתן תשובה. בן כמה הילד?. תוכלו להכנס לאתר של האירגון האמריקאי של קלינאי התקשורת ולחפש שם קלינאי דוברי עברית באיזור צ'יקגו ולקבל תשובות על השרותים המקומיים. לגבי האבחנה של הנכם רק מי שבדק אותו יוכל לתת לכם תשובה מוסמכת ויותר נכונה מאשר תשובות מהספר, על כל מיקרה עיינו האתר של קלינאי התקשורת בישראל ואולי תקבלו מידע נוסף, ובודאי תקבלו מידע באתר האמריקאי. www.ishla.org.il www.asha.org בהצלחה!

23/12/2002 | 10:18 | מאת: עדו בן צבי

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה